Hvordan vi ordner bokashien på kjøkkenet

Her er to bilder som viser hvordan vi organiserer bokashikomposteringen og annet avfall på kjøkkenet.


Under kjøkkenvasken har vi to isbokser med bokashistrø, den ene for kjøpestrø og den andre for hjemmelaget strø. Den mengden kjøpestrø vi har som ikke får plass i isboksen lagres i posene sine på vaskerommet.

Oppå har vi en isboks som vi bruker til den daglige mengden bokashi (den er litt for liten og blir som oftest overfull). Stapper og væskeoppsamleren ved siden av. Og så én bøtte til plastavfall og én til restavfall.


Vi har mye matavfall og derfor som oftest tre bokashibokser i omløp. De er plassert under et klaffebord vi har på kjøkkenet, der vi også har plass til en fjerde som vi planlegger å anskaffe om en stund.

Den som er i bruk står alltid foran. Når en bokashibøtte er full legger vi en lapp oppå med datoen den blir ferdiggjæret på (altså to uker frem i tid).

I midten har vi papp- og papirstasjonen vår.

Bokashibøttene og annet avfallssortering tar selvsagt litt plass på kjøkkenet, men vi har funnet en løsning som gjør det ryddig og enkelt hos oss.Glass og metall samles i en pose inne i et annet kjøkkenskap, og vi prøver å redusere på det avfallet ved å kjøpe minst mulig hermetikk og gjenbruke glass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar