Bokashi i varmkompostbinge - vår første bokashibøtte

Vi begynte med bokashikompostering i juni 2016. Fra før av hadde vi varmkompostbinge som vi hadde holdt på med i omtrent et år. Vi fikk aldri særlig fres på den, komposten ble bare til en slags uhåndterlig, tung blanding av gjørme og ukompostert matavfall. (Dette er ikke nødvendigvis et argument mot varmkompostbinge, vi kjenner andre komposterere som får det veldig godt til.)

Derfor gikk vi til innkjøp av et sett med bokashibøtte og bokashistrø, fordi den metoden hørtes mer effektiv ut enn varmkomposteringen. Vi ville bruke varmkompostbingen som utendørs jordfabrikk.

Da første fulle bøtte hadde stått og gjæret i to uker, blandet vi bokashikomposten med like deler jord og helte den i en grop i varmkomposten (etter råd fra Bokashi Norge). Til slutt dekket vi med noen centimeter jord.

Da vi to uker etterpå skulle fylle neste bøtte med bokashi oppi varmkompostbingen, så vi allerede at prosessen gikk raskt. Siden har vi ved ny fylling i jordfabrikken blandet varmkompost og forrige gangs bokashi, før vi har tømt oppi ny blanding av bokashi og jord.


Første bokashibøtte klar for jordfabrikk i varmkompostbingen.

Først blande med like deler jord.
En grop graves i den gamle varmkomposten.

Bokashi og jordblandingen helles i gropen og dekkes med jord.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar